Dekking voor beste merrie Corsendonk Dressage Cup, levert dressuurkampioen BWP hengstenkeuring

13-05-2015

In 2010 zagen Marc en Joris Vervecken met veel trots hun merrie Hann (Sir Donnerhall) op het hoogste schavot staan van de Corsendonk Dressage Cup (3-jarigen). Toen wisten zij nog niet dat deze overwinning hen nog veel meer zou brengenÉ


Dankzij de prachtige prestatie van Hann gingen de fokkers die dag naar huis met een gratis dekking van Sir Donovan, net zoals Hann, een product van Sir Donnerhall. Marc en Joris vonden de perfecte match voor deze hengst in hun merrie Elka (Cantos), de moeder van Hann. Het fokproduct dat hieruit voortkwam, is immers Mac Donovan, de beste dressuurhengst van de BWP hengstenkeuring 2015. Elka leverde naast Mac Donovan en Hann, nog drie andere nakomelingen, die eveneens sterk presteerden op merriekeuringen en aanlegtesten en als eliteveulen eindigden op “Het Nationaal Kampioenschap BWP Eliteveulens”. In de moederlijn van Mac Donovan vinden we ook het Olympische dressuurpaard Galm (Wendekreis | sportnaam Renzo), terug.
Zijn herkomst is lang niet het enige interessante weetje over Mac Donovan. Hij is immers ook de eerste BWP dekhengst binnen de discipline dressuur die een BWP-moeder én een door BWP goedgekeurde vader heeft.
Mac Donovan werd recent nog aan het publiek voorgesteld op de hengstenshow de Roshoeve, waar hij ter dekking staat. Ook op de provinciale fokkersavond van BWP Antwerpen (Dena Stables) was hij paraat.
Op zaterdag 14 november 2015 staat de Corsendonk Dressage Cup, de nationale aanlegtest voor jonge dressuurpaarden georganiseerd door BWP Gewest Oud-Turnhout, weer op het programma. Net als alle jaren, zal er weer een gratis dekking weggegeven worden. Deze aanlegtest is opengesteld voor paarden uit alle WBFSH en FEI erkende stamboeken. Hun eigenaar dient wel Belg te zijn. Indien u zich wil inschrijven, kan u best niet te lang wachten. De 75 beschikbare plaatsen waren vorig jaar immers snel volzet. 
- Inschrijven: bwp-oudturnhout@outlook.com

- Afstamming Mac Donovan:
Klik hier!

BRON: BWP Gewest oud-Turnhout