Open Kampioenschap Vrijspringen, ZOVlaanderen

knipsel

Open Kampioenschap Vrijspringen, ZOVlaanderen

belgian_warmblood

knipsel

Startdatum

19/02/2017

Einddatum

19/02/2017

Type

Regionale events

EVENTINFO: De wedstrijd is open voor paarden uit alle erkende warmbloedpaardenstamboeken (geboren in 2015 en 2014). De finale op zondag 19 februari gaat van start met de reeks 2-jarigen aansluitend gevolgd door de reeks 3-jarigen. Het precieze aanvangsuur wordt u medegedeeld kort na de laatste oefennamiddag. De paarden zullen ook dit jaar door een vakkundig samengestelde jury beoordeeld worden. Tijdens deze finale is er een super prijzenpot voorzien en worden geldprijzen geschonken aan 1 op 4 deelnemers. Voor de de finale op 19 februari zal er voor de driejarigen opnieuw een “SPECIAL FINAL FIVE” gehouden worden. 3-jarige BWP-paarden die geboren zijn in Oost-Vlaanderen en/of in eigendom zijn van een Oost-Vlaams BWP-lid, kunnen zich op onze wedstrijd selecteren voor de nationale finale vrijspringen tijdens de nationale BWP-fokkerijdag 2017! DEELNAMEVOORWAARDEN:

  1. De oefennamiddagen en de finale zijn voorbehouden aan alle 2 en 3-jarige paarden uit een erkend warmbloedpaardenstamboek (mannelijk en vrouwelijk – geboren in 2015 en 2014).
  1. Het inschrijvingsgeld per oefenavond én per paard bedraagt 10 euro voor BWP paarden en 15 euro voor niet-BWP paarden (zie contactgegevens onderaan deze pagina). Voor de finale is dit 20 euro voor BWP paarden en 25 euro voor niet-BWP paarden. Voor de finale dient u ten laatste op de laatste oefenavond in te schrijven!
  1. Het vrijspringen zal bestaan uit een aantal sprongen over een variabele oxer voorafgegaan door een dubbele insprong (lage rechte – rechte – variabele oxer). De maximum hoogte voor de 2-jarigen is 1m05. Voor de 3jarigen is dit 1m15.
  1. Geen enkele bescherming aan de achterbenen is toegestaan.
  1. Max. twee helpers mogen het paard in de piste vergezellen om het springen te begeleiden.
  1. Op de finale dienen de paarden VERPLICHT getoiletteerd met ingevlochten manen de piste te betreden. De twee begeleiders dienen op de finale het uniform van BWP te dragen zijnde een gewone blauwe jeansbroek en een gewone witte sweather of bordeaux sweather van het BWP. 
  1. Minstens één deelname aan een oefennamiddag is vereist voor deelname aan de finale.
Voor meer info kan u mailen naar davy.moreels@skynet.be of u neemt contact op met het nummer 0478 / 58 44 31 (na 18 uur). De uiterste inschrijvingsdatum voor de finale is 10 februari!
19